GSCG dodijelio stipendije

Gimnastički Savez Crne Gore

- dodijelio stipendije najperspektivnijim kadetkinjama, juniorkama, seniorki

Danas 10.03.2020. g su u prostorijama Gimnastičkog Saveza Crne Gore, potpisali ugovore o stipendiranju

Jovana Marković ( GK Budva ),  Lana Damjanović ( GK Enigma-Podgorica )i Emina Đekić ( GK Budva ) prema kojem će od GSCG, do kraja 2020.godine isplatiti gimnastičarkama stipendije koje je Gimnastički savez Crne Gore je obezbijedio na konkursu Ministarstva sporta Crne Gore, za sufinansiranje programa sportskih subjekata.

Ugovore je u ime Gimnastičkog  Saveza Crne Gore potpisala  Vesna Radonić, Predsjednica  GSCG.

„Izuzetno mi je drago što sam danas imala priliku da u ime GSCG potpišem ugovore o stipendiranju sa našim najboljim gimnastičarkama, koji su, inače, na godišnjem izboru najboljih, proglašene za najperspektivnije,  Lana Damjanović u juniorskoj i Jovana Marković u seniorskoj kategoriji. Želja nam je , da u saradnji sa Ministarstvom sporta, nagradimo, ne samo veliki talenat koji posjeduju, sve gimnastičatke nego vekiku predanost i rad na treningu koju gimnastika posebno zahtijeva. Na ovaj način  pokazujemo da vodimo računa o njihovom razvoju, edukaciji, da cijenimo njihovu upornost i rad! Pomažemo najboljima, tako da i ostalim mladim gimnasričarima, predstavnicima budućih generacija gajimo nadu da će takođe biti u prilici da primaju mjesečnu naknadu”.

Zahvaljujem se Ministarstvu Sporta Crne Gore, Vladi Crne Gore jer ovo stipendiranje i pomoć GSCG je od velike pomoći za Crnogorsku gimnastiku. Izjavila je Vesna Radonić, Predsjednica  GSCG.

 Jovana Marković, je gimnastičarka  GK Budva (rođen 2002.g), Najbolja seniorka reprezentacije Crne Gore, koja je predstavljala Crnu Goru na Svjetskom prvenstvu u septembru 2018 u Sofiji, Bugarska i septembru 2019 u Baku, Aterbejdžan.

Lana Damjanović je gimnastičarka GK Enigma iz Podgorice ( rođena 2006 g. ) najbolja juniorka reprezentacije Crne Gore, koja je predstavljala Crnu Goru na Svjetskom juniorskom prvenstvu u julu 2019 u Moskvi, Rusija.

„Zahvalila  bih se Savezu i Ministarstvu na izdvojenim sredstvima, svakako da će nama ova stipendija puno značiti, imaćem sredsva za opremu, rekvizite, mozda i neko takmičenje. To će mi svakako biti  od velike pomoći u budućem radu i podstrek za neke nove uspjehe“, kazala je Jovana Marković

„Dugujem zahvalnost mom klubu Enigmi i trenerima koji su uložili veliki trud i rad u naš napredak , kao i Savezu koji je taj trud prepoznao. Naravno da će mi ova stipendija pomoći da još više napredujem i ovo je samo još jedan motiv da nastavim sa radom još više da dam svoj maksimum“, kazala je Lana Damjanović

Emina Đekić je gimnastičarka GK Budve iz Budve, (rođena 2006.g), a u prethodnoj godini bila je  juniorka  reprezentacije Crne Gore,  osvajala je mnoge medalje na raznim internacionalnim turnirima vrijedno radi i Bila je i dio tima na Svjetskom prevenstvu koje se održalo u julu u Moskvi

„Zahvalna sam roditeljima na razumijevanju, svom treneru Vesni i svim trenerima koji su uložili svoje vrijeme, trud i rad, kao i Savezu koji nas sad i na ovaj način pomaže, stipendiranjem. Povreda me je malo usporila u mom putu ali obećavam da ću  još više da radim, napredujem i ovo je samo još jedan motiv da pokažemo da gimnastika ima svoje mjesto u CG, kazala je Emina Đekić

Sve ostale gimnastičarke naše perspektivne kadetkinje su posebno ponosne, iskazale su veliko poštovanje i zahvalnost prvenstveno Ministarstvu sporta Crne Gore koje je prepoznalo naš trud do sada, trud naših trenera i Saveza.

Nadamo se da će gimnastika naći svoje mjesto na listi prioriteta s obzirom da je bazični sport i sport „male djece“, istakla je Predsjednica GSCG.

Vi ste ovde: Home Press cliping GSCG dodijelio stipendije
Gimnastički Savez Crne Gore GIMNASTIČKI SAVEZ
CRNE GORE
Tel: +382 33 465 479
Mob:+382 69 084 966