36.Evropsko prvenstvo Kijev 2020.

Datum objavljivanja
Pogodaka: 234

26-29.11.2020.

Crnogorska reprezentativka Jovana Marković, članica GK Budva, zauzela je 24. poziciju na Evropskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici, kao i Lana Damjanović, članica GK Enigma, zauzela je 29. poziciju koje je u periodu od 26. do 30. novembra održano u Kijevu, u konkurenciji 111 takmičarki, koliko je učestvovalo na EP u Kijevu i tako ostvarivši najbolji, istorijski plasman za našu selekciju na šampionatima Starog kontinenta

Jovana Marković  je kazala da, učešće na prvenstvu Evrope za nju predstavlja veliku čast.

"Veliku zahvalnost dugujem mom matičnom klubu GK Budva gdje su prepoznali moj talenat i ušli u ozbiljan rad sa mnom. Koristim ovu priliku da se posebno zahvalim mojim trenerima Vesni Radonić, Nini Kolesnikovoj i Kristini Radonjić koje su uložile veliki trud i uspjele da me spreme za ovako veliko takmičenje", izjavila je Markovićeva.

Ostvaren rezultat za nju predstavlja veliki lični i sportski uspjeh koji je čini srećnom. Plasman bi, dodala je ona, bio bolji da nije imala ozbiljnu sportsku povredu sa kojom je nastupala.


"Osjećam se ushićeno i radosno. Ovo mi je motiv za dalji rad i iskorak ka novim uspjesima i težnjama ka vrhu, uz nesebičnu pomoć mojih trenera kao i mojih klubskih drugarica", rekla je mlada Budvanka.

Značajan iskorak crnogorske gimnastike

Predsjednica Gimnastičkog saveza Crne Gore Vesna Radonić podsjetila je da su reprezentativke Crne Gore do sada bilježile plasman između 47. i 56. mjesta. Najnoviji rezultat u seniorskoj konkurecniji zapravo je, podvlači, najbolji do sada i kao takav predstavlja značajan iskorak.

"Mi smo vrlo zadovoljni i ponosni na sve ovo što smo uspjeli da odradimo u proteklih osam mjeseci. S obzirom na nezgodnu situaciju sa koronavirusom, počeli smo kvalitetnije da se spremamo od maja. Nismo očekivali, iskreno govoreći, ovako dobar rezultat i ovakvo pomjeranje naših gimnastičarki", naglasila je ona.  

Sljedeći izazov Olimpijada

Sa 24. mjestom Jovana Marković stekla je pravo učešća u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, što u Gimnastičkom savezu smatraju velikim izazovom.
"Potrebna su joj dva finala na svjetskim kupovima i potvrda 24. mjesta na sljedećem Evropskom prvenstvu koje treba da se održi u junu u Varni", rekla je Radonić.

Kada je eventualni nastup u Tokiju u pitanju, Markovićeva ističe sljedeće:
"Otići na Olimpiske igre je san svakog sportiste, a tako i moj san. Daću sve od sebe da i taj cilj i san ostvarim", rekla je ona.

Vesna Radonić i Jovana Marković zahvalile su se Ministarstvu sporta, Vladi Crne Gore, Crnogorskom olimpijskom komitetu, Opštini Budva i drugim prijateljima gimnastike koji su pomogli da Savez uradi postignuto i pokrije troškove odlaska na Evropsko prvenstvo.

 

 

Trenerski licencirani seminar u RG_GSCG, 12-16 mart 2015, Budva

Datum objavljivanja
Pogodaka: 693

Dan, 28. mart 2015.

Dnevne novine, vikend 21. i 22. mart 2015.

GSCG dodijelio stipendije

Datum objavljivanja
Pogodaka: 881

Gimnastički Savez Crne Gore

- dodijelio stipendije najperspektivnijim kadetkinjama, juniorkama, seniorki

Danas 10.03.2020. g su u prostorijama Gimnastičkog Saveza Crne Gore, potpisali ugovore o stipendiranju

Jovana Marković ( GK Budva ),  Lana Damjanović ( GK Enigma-Podgorica )i Emina Đekić ( GK Budva ) prema kojem će od GSCG, do kraja 2020.godine isplatiti gimnastičarkama stipendije koje je Gimnastički savez Crne Gore je obezbijedio na konkursu Ministarstva sporta Crne Gore, za sufinansiranje programa sportskih subjekata.

Ugovore je u ime Gimnastičkog  Saveza Crne Gore potpisala  Vesna Radonić, Predsjednica  GSCG.

„Izuzetno mi je drago što sam danas imala priliku da u ime GSCG potpišem ugovore o stipendiranju sa našim najboljim gimnastičarkama, koji su, inače, na godišnjem izboru najboljih, proglašene za najperspektivnije,  Lana Damjanović u juniorskoj i Jovana Marković u seniorskoj kategoriji. Želja nam je , da u saradnji sa Ministarstvom sporta, nagradimo, ne samo veliki talenat koji posjeduju, sve gimnastičatke nego vekiku predanost i rad na treningu koju gimnastika posebno zahtijeva. Na ovaj način  pokazujemo da vodimo računa o njihovom razvoju, edukaciji, da cijenimo njihovu upornost i rad! Pomažemo najboljima, tako da i ostalim mladim gimnasričarima, predstavnicima budućih generacija gajimo nadu da će takođe biti u prilici da primaju mjesečnu naknadu”.

Zahvaljujem se Ministarstvu Sporta Crne Gore, Vladi Crne Gore jer ovo stipendiranje i pomoć GSCG je od velike pomoći za Crnogorsku gimnastiku. Izjavila je Vesna Radonić, Predsjednica  GSCG.

 Jovana Marković, je gimnastičarka  GK Budva (rođen 2002.g), Najbolja seniorka reprezentacije Crne Gore, koja je predstavljala Crnu Goru na Svjetskom prvenstvu u septembru 2018 u Sofiji, Bugarska i septembru 2019 u Baku, Aterbejdžan.

Lana Damjanović je gimnastičarka GK Enigma iz Podgorice ( rođena 2006 g. ) najbolja juniorka reprezentacije Crne Gore, koja je predstavljala Crnu Goru na Svjetskom juniorskom prvenstvu u julu 2019 u Moskvi, Rusija.

„Zahvalila  bih se Savezu i Ministarstvu na izdvojenim sredstvima, svakako da će nama ova stipendija puno značiti, imaćem sredsva za opremu, rekvizite, mozda i neko takmičenje. To će mi svakako biti  od velike pomoći u budućem radu i podstrek za neke nove uspjehe“, kazala je Jovana Marković

„Dugujem zahvalnost mom klubu Enigmi i trenerima koji su uložili veliki trud i rad u naš napredak , kao i Savezu koji je taj trud prepoznao. Naravno da će mi ova stipendija pomoći da još više napredujem i ovo je samo još jedan motiv da nastavim sa radom još više da dam svoj maksimum“, kazala je Lana Damjanović

Emina Đekić je gimnastičarka GK Budve iz Budve, (rođena 2006.g), a u prethodnoj godini bila je  juniorka  reprezentacije Crne Gore,  osvajala je mnoge medalje na raznim internacionalnim turnirima vrijedno radi i Bila je i dio tima na Svjetskom prevenstvu koje se održalo u julu u Moskvi

„Zahvalna sam roditeljima na razumijevanju, svom treneru Vesni i svim trenerima koji su uložili svoje vrijeme, trud i rad, kao i Savezu koji nas sad i na ovaj način pomaže, stipendiranjem. Povreda me je malo usporila u mom putu ali obećavam da ću  još više da radim, napredujem i ovo je samo još jedan motiv da pokažemo da gimnastika ima svoje mjesto u CG, kazala je Emina Đekić

Sve ostale gimnastičarke naše perspektivne kadetkinje su posebno ponosne, iskazale su veliko poštovanje i zahvalnost prvenstveno Ministarstvu sporta Crne Gore koje je prepoznalo naš trud do sada, trud naših trenera i Saveza.

Nadamo se da će gimnastika naći svoje mjesto na listi prioriteta s obzirom da je bazični sport i sport „male djece“, istakla je Predsjednica GSCG.

I Nacionalni sudijski seminar u RG, Budva 06-08 2015.

Datum objavljivanja
Pogodaka: 837

Dnevne novine, 12. februar 2015.

 Dan, 12. februar 2015.

Vi ste ovde: Home Press cliping
Gimnastički Savez Crne Gore GIMNASTIČKI SAVEZ
CRNE GORE
Tel: +382 33 465 479
Mob:+382 69 084 966